Amningsgarderoben.

Det finns inte särskilt många alternativ när det kommer till amningskläder. Sektionerna i vanliga affärer är antingen minimala, reducerade till endast underkläder eller ickeexisterande. Vilket suger? Jag har ammat sedan dag 1, och planerar att göra det så länge jag kan, men vill inte behöva springa runt i vad som ser ut som en pyjamaströja med lager. Personligen tycker jag de flesta amningskläder är för fula eller för oansenliga. Men jag vill inte ha "vanliga" kläder på mig heller, skulle jag ta på mig en klänning så behöver jag ju helt plötsligt blotta allt från axlar till tår för att få ut en boob liksom. och har jag på mig en vanlig t-shirt med en amnings-bh under så blir det lite "spring break" vibbar när jag måste lyfta hela skiten & så blir det så jävla bökigt, särskilt när man har en unforgiving bebis som blir till en otålig tutt-gremlin när han är hungrig. 
 
Så medans jag laddat garderoben med amningsvänliga plagg jag inte behöver sluta bära när jag ammat klart så har jag mest levt i HMs basic amningslinnen. De är superbekväma och bra som basplagg, men jag behöver något mer individuellt, så har börjat samla på mig lite roliga skjortor och blusar. Allt med knappar, coola mönster och detaljer  jag kan ha en BH eller ett linne under. Knappkläder har gjort saker mycket enklare; jag kan knäppa upp dem och få ott om plats att bekvämt dra dem uppåt, eller knäppa upp och bara öppna dem. Försöker även hitta lite button-up klänningar och annat smått och gott. Det har blivit knappfest i min garderob basically. Jag har hittat mycket av mina favoritlagg just nu på Tradera. Jag älskar att thrifta, delvis för att det är mer ekovänligt och delvis för det mer unika utbudet man helt plötsligt får. Men jag HATAR att behöva asa mig hela vägen till en butik och rota runt, det är så jobbigt att hitta nice grejer irl men när jag handlar online så är allt plötsligt kategoriserat åt mig och jag kan söka efter plagg ner till minsta detalj. 10/10 introvert-rekommendation. 

Det är inte så revolutionerande med button ups som amningskläder, men imo är det ett långt bättre alternativ än kläderna som faktiskt är ämnade för amning out there. Amningplagg är alltid dyrare men sällan snyggare ,eller ens lika snygga, som vanliga plagg brukar vara. And I ain’t having it.
 
Mina senaste fynd, hemklickade från sellpy. amningstestade & approved.
0 kommentarer