Save the brows!

Jag måste definitivt börja med disclaimern att jag har generna för tjocka buskiga bryn. Har du inte det kommer du inte magiskt kunna uppnå en helt ny ögonbrynsvolym eller densitet från sakerna jag tänkt skriva om. Säger någon att du kan det är det fullständig bullshit. Ditt hår växer där det växer, det är bara så det är. Det enda som kan göra en sådan drastisk förändring skulle väl vara microblading (en slags 3D ögonbrynstatuering). Det som kan hända är dock att du kan få tillbaka bryn på ställen du överplockat, eller där dina bryn är glesa, dina bryn kommer verka fylligare eftersom de kommer vara återfuktade och håren inte faller av i samma mån så de hinner bli längre. De kommer också växa fortare (dock inte över en natt eller ens en vecka, dags att vara realistiska). Om du inte läst om det redan, så är ricinolja mer eller mindre hår-steroider. fettyran i ricinolja tränger ner i huden och hårsäckarna, och vitamin E, omega-6, omega-9 samt växtproteiner får fritt fram att stärka håret från grunden. (detta fungerar även på huvudhår!) 
 
Så för att stärka och/eller rädda bryn behöver du:
 
✎ Ricinolja, min favorit är ekologisk och kostar bara 44:- på apotea. Den finnes här.
(mycket billigare än ögonbrynsserum, samt myyyycket mer produkt för pengarna) 
 
✎ En mjuk tandborste eller ren mascaraborste.
 
✎Sedan är det hur enkelt som helst! Smeta oljan på ögonbrynen med valfritt verktyg/finger och massera och kamma sedan in den lätt med din borste. Borsten gör att varje litet hår får olja på sig, och masserandet hjälper med lite extra blood flow till hårsäckarna vilket också kan stimulera hårväxt. 
 
Som jag sade tidigare så har jag generna för relatvt stora bryn. Men jag är ofta lite för pincett-psykopatisk och har flera gånger absolut manglat mina ögonbryn, och sedan använt denna metod för att få tillbaka dem fortare än det skulle gått annars. sista gången jag plockade sönder mina bryn var i 2016, och då använde jag denna metod för att få tillbaka mina bryn innan jag formade dem igen. Nu senaste 4-5 månaderna har jag lämnat dem ifred i ett försök att få dem att bli så absolut tjocka som möjligt innan jag börjar pilla igen.
 
BEFORE
Detta var mina bryn sommaren 2016, med en STOR mängd smink. Det går nog ganska lätt att gissa hur tunna de såg ut under all brow product. Min inspiration var typ Gwen Stefanie ca 2002, så jag nådde mitt mål. Nu i efterhand så undrar jag bara varför i helvete det var looken jag var ute efter.
 
AFTER
Mina bryn utan smink idag. Dom behöver absolut lite fintrimmning här och där, men de är tjockare och vildare än någonsin, hurra! (jag vet dock inte varför jag ser så arg ut på bilden, mina bryn gör mig tvärlycklig, haha)
 
För lite perspektiv så tar det mig cirka 3 månader att ta mina ögonbryn från bild ett till bild två, och mina växer som ogräs, så det är en process som kräver tålamod. Det kan ta längre eller kortare tid men jag lovar det är värt ett försök om man vill få tillbaka sina bryn och inte vill betala tusenlappen för ett serum på 15ml ;)
 
 
 
 
buskiga bryn eyebrows glesa bryn hårväxt odla ögonbryn fortare sos ögonbryn
0 kommentarer